La Couronne du ComteMerken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Faggionato Pétrarque King Size Celluloid Fish Vulpen
Faggionato Pétrarque King Size Celluloid Fish Vulpen
€ 195,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Visconti Casa Batlló Vulpen (Limited Edition
[VI-BATLLO-FP]
Visconti's Casa Batlló Limited Edition schrijfcollectie is een eerbetoon aan Antoni Gaudí.
Casa Batlló is één van Gaudí's meesterwerken: het wereldberoemde gebouw is te vinden in het centrum van Barcelona op nummer 43 Passeig de Gràcia. Het pand werd door hem verbouwd tussen 1904 en 1906. De begane grond laat bijzonder maaswerk zien met onregelmatige, ovalen ramen en golvend gemodelleerd steenwerk. Er zijn maar weinig rechte lijnen en een groot deel van de façade is gedecoreerd met een kleurrijk mozaïek van keramsiche tegels (trencadís). Het dak is gewelfd en doet denken aan de geschubde rug van een draak. Algemeen wordt gedacht dat het ronde "uitsteeksel" aan de linkerzijde, uitlopend in een torentje met een kruis, symbolisch is voor de lans van Sint Joris (beschermheilige van Catalonië, Gaudí's thuis), de drakendoder.

Gaudí wordt door Le Corbusier beschreven als de "Vormgever van stenen en ijzer". Gaudí had een visie over de ontwikkeling van zijn meesterwerken die heel dicht bij de Visconti filosofie komt. Visconti wordt ook wel beschouwd als een meester in het vormgeven van edele metalen en hier kunstwerken van te maken. Deze pen, gemaakt door de meestervaklieden van Visconti, is dan ook een perfect eerbetoon aan Casa Batlló.

Visconti heeft bij de creatie gebruik gemaakt van zeer bijzondere en specifieke technieken: van handbewerkte microfusie delen, tot glanzend email en iridiscerende coatings die de dakpannen perfect tot leven doen komen. Het nauwgezette onderzoek naar de gebruikte materialen, waarbij de welvende lijnen van het gebouw natuurgetrouw terug komen in de pen, is het toonbeeld van Visconti's kunde. De dop en houder zijn gevormd in drie lagen: iedere laag is gemaakt van verschillende materialen (acryl, zilver, email) en staan voor de façade van Casa Batlló. Op de top van de dop en houder is het kenmerkende dakpatroon te herkennen (gemaakt van de kleurige tegels). De pen heeft semi-transparante "ramen" waardoor het vulsysteem en de punt is te zien.
De clip (die uitmondt in een torentje met kruis) stelt de lans van Sint Joris voor. De vulpen is voorzien van Visconti's beroemde Double Reservoir vulsysteem en de 23 karaat palladium penpunt. De pen is gemaakt in samenwerking met de eigenaren van Casa Batlló, waarmee ook het 110-jarig jubileum van het gebouw wordt gevierd. De collectie is gelimiteerd tot 188 stuks.

De naam Visconti is sinds de laatste twintig jaar een synoniem voor schrijfinstrumenten van een ongekende schoonheid, waarbij historie en technologie een grote rol spelen. De vulpennen, rollers en balpennen van Visconti zijn allen onderdeel van een reeks schrijfwaren van de allerhoogste kwaliteit en met een sterk onderscheidend vermogen.La Couronne du Comte is één van de weinige Visconti Gold Point Members. Een Gold Point Member heeft een brede kennis van pennen in het algemeen en in het bijzonder van Visconti. Daarnaast dient iedere Gold Point Member te voldoen aan de hoge standaarden van Visconti.

€ 4.500,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen