La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Lamy Studio Glacier 2020 Rollerpen (Limited Edition)
Lamy Studio Glacier 2020 Rollerpen (Limited Edition)
65,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
Informatie over Sailor Pennen en Penpunten
Op deze pagina vindt u meer informatie over de materialen, waarvan Sailor pennen zijn gemaakt en de penpunten die voor deze eersteklas schrijfwaren worden gebruikt.

Materialen

Een Sailor pen betekent de allerhoogste kwaliteit en het is dan ook niet voor niets dat deze pennen door velen genoemd worden als de beste schrijfinstrumenten ter wereld. De materialen die Sailor gebruikt zijn de best beschikbare. Hieronder vindt u meer informatie over de gebruikte materialen.

Edelhars Onder andere de Sailor 1911 en Sapporo pennen zijn gemaakt van PMMA edelhars. PMMA, kort voor Polymethyl Methacrylaat, is een polymeer, bij velen beter bekend als acryl. Dit materiaal is 殚n van de hardste polymeren met een glanzende uitstraling en een goede bestendigheid. PMMA is ook zeer krasbestendig.

Eboniet

De Sailor King of Pens wordt handgedraaid uit 殚n staaf eboniet, ook bekend als hard rubber. Het materiaal wordt ook vaak gebruikt in bowlingballen, mondstukken voor pijpen, vulpennen en mondstukken voor saxofoon en klarinet. Eboniet is een "warm" materiaal en de elasticiteit en het unieke uiterlijk geven een eigen karakter aan de pen.
Eboniet kan mettertijd verkleuren en blootgesteld aan ultraviolet (zon)licht kan de pen mat maken, waardoor de pen een geheel eigen persoonlijkheid krijgt. Indien u de glans van uw pen wenst te behouden, kunt u kiezen voor een ebonieten pen met een laag Urushi lak, waardoor verkleuring voor zeer lange tijd wordt voorkomen, of een pen van edelhars.

Sterling Zilver

Sommige modellen zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Omdat de pennen geproduceerd worden in Japan, is er geen keurmerk nodig, maar de pennen zijn wel gemerkt met "925 sterling silver". Een zilveren pen, indien niet voorzien van bijvoorbeeld een rhodium of platina coating, zal na verloop van tijd wat "uitslaan". Met wat zilverpoets is dit gemakkelijk weer glanzend te krijgen: breng een kleine hoeveelheid zilverpoets aan op een schone doek en wrijf dan zachtjes over de pen. Maak de pen dan weer schoon met een schone doek. Het gebruik van een goede, katoenen doek wordt aangeraden om geen vezels achter te laten, wanneer bijvoorbeeld onder de clip moet worden gepoetst.

Naast deze materialen gebruikt Sailor ook verschillende houtsoorten (bijvoorbeeld bamboe, ebbenhout, bruy鑢ehout, Yaku-Sugi) voor de pennen, elk met geheel eigen kenmerken en een buitengewone, natuurlijke uitstraling. Ook Arita porselein (in vorige eeuwen ook bekend als Imari porselein) wordt vor sommige collecties gebruikt.


Penpunten

Sailor prijst zich gelukkig met de vaardigheden van de Meesterontwerper van de penpunten, Nobuyoshi Nagahara. Bijna 60 jaar houdt hij zich bezig met de creatie van de unieke Sailor penpunten. Nagahara is een ware legende en heeft ook een aantal buitengewone en exclusieve penpunten en pennen ontworpen, die nergens anders ter wereld worden gemaakt. Deze pennen zijn uniek in zowel ontwerp, karakter en persoonlijkheid, net als de ontwerper zelf.

Goede penpunten kunnen alleen worden geproduceerd door professioneel geschoolde vaklieden, die deze punten 殚n voor 殚n maken. Eerst worden goud en andere edele metalen gesmolten en op een plaat gerold. Dan wordt de vorm aangebracht en vindt de iridium-behandeling plaats, waarmee de lijndikte onder andere wordt bepaald. Verfijning en polijsting is nodig voor de volgende stap.
Een perfecte vloeiing van de inkt en de elasticiteit van de penpunt wordt dan bepaald. Met uiterste precisie wordt de punt langs een exacte verticale lijn uitgelijnd. Dit proces zorgt voor een goede luchttoevoer en een perfecte flexibiliteit, waar elke Sailor punt zo bekend om staat.
Tot slot worden de top van de penpunt en het oppervlak nauwgezet gepolijst en gedraaid om de meest vloeiende schrijfervaring te bereiken.


De opsomming van de Sailor penpunten

Ieder individu heeft een eigen schrijfstijl en voorkeur. Om aan deze voorkeuren tegemoet te komen biedt Sailor een indrukwekkende reeks penpunten in diverse stijlen en gradaties, waarvan de meesten verkrijgbaar zijn voor de diverse Sailor collecties.


De Standaard penpunt collectie

Sailor Pen biedt een vari雝eit aan modellen met diverse penpuntkeuzes in zowel 14 karaat als 21 karaat goud. Zowel de 14 karaat als de 21 karaat gouden punten worden geleverd in zeven verschillende varianten:

Extra Fijn - EF
Fijn - F
Medium Fijn - MF

Medium - M
Breed - B

Zoom - Z
Music/Muziek - MSProfessional Gear penpunten collectie

De Professional Gear collectie hebben een speciale bicolor penpunt, zoals hieronder. Sommige modellen met rhodium details zijn voorzien van een geheel gerhodineerde punt, zoals hieronder.

     De King of Pens penpunten collectie

De King of Pens collectie heeft een grotere oversize 21 karaat gouden punt, verkrijgbaar in M (medium) en B (breed) lijndikten. Ook zijn er een aantal speciale Nagahara punten verkrijgbaar voor deze pennen (zie het onderdeel over de Nagahara punten verder op deze pagina)
De Nagahara penpunten De speciale penpunten-ontwikkeling door Nagahara begon lang geleden met de "Naginata Togi" penpunt. De vorm van de punt is iets langer dan gebruikelijk en lijkt op de vorm van een Japans "Naginata" lang zwaard, waarnaar de punt is vernoemd.

De unieke "Naginata Togi" punt staat een brede reeks aan schrijfhoeken toe en geeft persoonlijkheid aan de schrijfstijl. De "Naginata Togi" punt is verkrijgbaar in Breed (NB), Medium (NM) en Medium Fijn (NMF)
Naginata Togi NB (breed)
Naginata Togi NM (medium)
Naginata Togi NMF (medium fijn)

Naginata Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd.

Naginata Concord

Fijne lijnen bij normaal gebruik en brede kalligrafische streken wanneer de pen achteruit wordt getrokken.

Naginata Concord Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

Naginata Fude de Mannen

Brede kalligrafische streken bij normaal gebruik afhankelijk van de hoek waarin wordt geschreven en fijnere lijnen wanneer de pen achteruit wordt getrokken.

Naginata Cross Point

Dubblellaags punt met uniek Kruispunt-ontwerp op de top, waardoor een intersaante vari雝eit aan penstreken kan worden geproduceerd - breed en fijn.

Naginata Cross Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

Naginata Cross Concord

Dubblellaags punt met uniek kruispunt-ontwerp op de top, waardoor brede, kalligrafische penstreken kunnen worden gerealiseerd door de pen achteruit te trekken.

Naginata Cross Concord Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

Naginata Cross Music

Dubblellaags penpunt met uniek kruispuntontwerp op de top. Speciaal vormgegeven voor kalligrafische mogelijkheden.

Naginata Cross Music Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

"Nagahara" King Cobra

Speciaal ontwikkeld door de heer Nagahara - een creatie van twee penpunten, die samen zijn gevoegd. De punten zijn vakkundig vormgegeven en gepolijst en ze lijken op de kop en de kaken van de Cobra slang. De penpunt schrijft in een vari雝eit van zeer brede lijnen (tot wel 6B) en is alleen geschikt voor pennen met houders van een minimale lengte.

"Nagahara" King Cobra Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

"Nagahara" King Eagle

Speciaal ontwikkeld door de heer Nagahara - een punt bestaande uit drie penpunten die samen zijn gevoegd. De punten zijn dan weer bewerkt om het dubbele kruis te realiseren. De penpunten worden vakkundig vormgegeven en gepolijst om een ultieme, flexibele schrijfervaring te realiseren met brede, medium en fijne lijnen. Deze punt is alleen geschikt voor pennen met een houder met een minimale lengte.

"Nagahara" King Eagle Emperor

Door toevoeging van een gouden Emperor overkapping over de punt wordt een extra inktreservoir gecre雃rd voor een constante toevoer van inkt en een vloeiende schrijfervaring.

Naginata Sai-bi Togi

De fijnste penpunt die ooit door Sailor werd gemaakt, extra extra fijn (EEF). Deze punt werd ontworpen door Yukio Nagahara. Er zijn 11 stappen nodig in de productie van de punt, waaronder het gebruik van een speciale microscoop. De naam Sai-bi betekent "fijn en mooi schrift" in het Japans en projectiesysteem

De King of Pens "Nagahara" penpunten collectie

Als toevoeging aan de standaard 21 karaat gouden penpunt in M en B kan de King of Pens ook worden uitgerust met een aantal speciale "Nagahara" punten
De "Naginata Togi" is verkrijgbaar in NB (breed), NM (medium) en NMF (medium fijn).

Aanvullend zijn ook een aantal speciale Nagahara punten beschikbaar voor de King of Pens.


"Nagahara" Cross Point

Dubbellaags punt met uniek kruispuntontwerp, waarmee een aantal interessante penstreken kan worden gerealiseerd - breed en fijn.

"Nagahara" King Eagle

Speciaal ontwikkeld door de heer Nagahara - een punt bestaande uit drie penpunten die samen zijn gevoegd. De punten zijn dan weer bewerkt om het dubbele kruis te realiseren. De penpunten worden vakkundig vormgegeven en gepolijst om een ultieme, flexibele schrijfervaring te realiseren met brede, medium en fijne lijnen. Deze punt is alleen geschikt voor pennen met een houder met een minimale lengte.

Volgende