La Couronne du Comte


Merken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
SALE: LAATSTE MODEL Diplomat Excellence A Chrome Balpen
130,00     65,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Platinum #3776 Shungyo Vulpen (Limited Edition)
[PL-SHUNGYO-F]
Let op: deze pennen zijn verkrijgbaar vanaf eind juli 2017. Wij zullen slechts een zeer beperkt aantal pennen toegewezen krijgen en wij raden u daarom aan bij interesse zeker een pen te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

De Platinum Fuji Shunkei collectie is een reeks vulpennen ge飊spireerd op de het landschap rondom de berg Fuji gedurende de seizoenen. De uitzichten gaan zo mooi samen met Japanse woorden: de prachtige landschappen in combinatie met de diepere betekenis van Japanse termen zorgen voor een bijzondere kijk op de wereld.
De kleur van de pen doet denken aan de opkomst van de zon in de vroege lente, wanneer het nog kan vriezen. Zonlicht komt diffuus door in de stille lucht, waardoor deze rood kleurt. Shungyo is de belichaming van het moment waarop de lucht rood kleurt en het silhouet van de berg Fuji perfect harmonieert: een effect dat wordt gemaakt door de rode houder met onregelmatige lijnen te bewerken en een matte uitstraling te geven.
Een strakke weergave van de berg Fuji, in zwart afgewerkt, is in de top van de pen geplaatst als extra verwijzing naar dit prachtig silhouet in het landschap.

De pen wordt uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 3.776 genummerde pennen.

De pen heeft een 14 karaat gouden penpunt en maakt gebruik van inktpatronen of converter.
Normaal zijn er speciale inktpatronen nodig voor deze pen, echter, Platinum/Nakaya heeft een speciale adapter ontwikkeld, waardoor de pen gewone, standaard internationale inktpatronen kan gebruiken.

Japanse penpunten schrijven doorgaans smaller dan hun Europese tegenhangers: het bestellen van 殚n tot twee lijndikten groter dan gebruikelijk kan aan te raden zijn.

Het "Slip & Seal mechanisme" in de dop is zeer bijzonder. Normaal gesproken is het bijna onmogelijk om een luchtdichte draaidop voor een vulpen te maken. Als er lucht bij de pen komt, kan dit resulteren in uitgedroogde inkt, onderbrekingen tijdens het schrijven en zelfs beschadigingen van het vulsysteem en de penpunt.
Platinum Pen heeft dit probleem aangepakt met het "Slip & Seal mechanisme". Dankzij deze innovatie is het mogelijk een luchtdichte draaidop te maken. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van een kunststof tube aan de binnenzijde van de dop met daarop een krachtige veer. Het belangrijkste voordeel is dat de pen langer kan worden bewaard zonder uit te drogen - de inkt is zelfs niet uitgedroogd na een jaar. Bijkomend voordeel is dat ook het lekken tijdens vliegen tegen wordt gegaan.

Sinds de oprichting in 1919 heeft Platinum Pen altijd als doel gehad om het schrijfcomfort te verhogen met behulp van moderne technologie. Platinum pennen zijn innovatief en betrouwbaar en bedoeld om overal mee naartoe te nemen.

275,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Peacock (ku-jaku)

Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Peacock (ku-jaku)


Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Autumn Leaves (momiji)

Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Autumn Leaves (momiji)


Pilot Kak黱o Red Vulpen

Pilot Kak黱o Red Vulpen


Platinum Converter

Platinum Converter


Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Deep Cerulean Blue (kon-peki)

Namiki Iroshizuku 15ml Inkt - Deep Cerulean Blue (kon-peki)


Pilot Kak黱o Pink Vulpen

Pilot Kak黱o Pink Vulpen