La Couronne du Comte

Merken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Sheaffer Intensity Etched Chrome CT Rollerpen
Sheaffer Intensity Etched Chrome CT Rollerpen
65,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Platinum #3776 Kumpoo Vulpen (Limited Edition)
[PL-KUMPOO-F]
De #3776 Century Kumpoo (Balmy Breeze/Zwoele Bries) is de tweede uitgave in de Fuji Shunkei collectie. De doorzichtige turquoise houder, ge飊spireerd op de jonge bladeren die een geheel vormen met de blauwe lucht, wanneer het zonlicht er doorheen schijnt, contrasteert met de rhodium details en zorgt voor een beeld van een zalige, vroege zomer. Het vloeiende patroon op de houder, wat de zwoele bries voorstelt, wordt verkregen door een speciale techniek die nu voor het eerst in de Century collectie wordt toegepast.

De berg Fuji komt terug in de kroon van de dop van de pen. Aanvullend is een etsmethode gebruikt in de dopring wat een bijzonder driedimensionaal effect geeft. Elk van de gelimiteerde productie van 2.500 pennen wordt geleverd met een gegraveerd serienummer.

De pen heeft een 14 karaat gouden penpunt en maakt gebruik van inktpatronen of converter.

Normaal zijn er speciale inktpatronen nodig voor deze pen, echter, Platinum/Nakaya heeft een speciale adapter ontwikkeld, waardoor de pen gewone, standaard internationale inktpatronen kan gebruiken.

Japanse penpunten schrijven doorgaans smaller dan hun Europese tegenhangers: het bestellen van 殚n tot twee lijndikten groter dan gebruikelijk kan aan te raden zijn.

Het "Slip & Seal mechanisme" in de dop is zeer bijzonder. Normaal gesproken is het bijna onmogelijk om een luchtdichte draaidop voor een vulpen te maken. Als er lucht bij de pen komt, kan dit resulteren in uitgedroogde inkt, onderbrekingen tijdens het schrijven en zelfs beschadigingen van het vulsysteem en de penpunt.
Platinum Pen heeft dit probleem aangepakt met het "Slip & Seal mechanisme". Dankzij deze innovatie is het mogelijk een luchtdichte draaidop te maken. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van een kunststof tube aan de binnenzijde van de dop met daarop een krachtige veer. Het belangrijkste voordeel is dat de pen langer kan worden bewaard zonder uit te drogen - de inkt is zelfs niet uitgedroogd na een jaar. Bijkomend voordeel is dat ook het lekken tijdens vliegen tegen wordt gegaan.

Sinds de oprichting in 1919 heeft Platinum Pen altijd als doel gehad om het schrijfcomfort te verhogen met behulp van moderne technologie. Platinum pennen zijn innovatief en betrouwbaar en bedoeld om overal mee naartoe te nemen.

330,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
Montegrappa Heartwood Olive Vulpen

Montegrappa Heartwood Olive Vulpen


Visconti Van Gogh "Red Vineyard" Vulpotlood

Visconti Van Gogh "Red Vineyard" Vulpotlood


Visconti Penetui (2 pennen)

Visconti Penetui (2 pennen)


Visconti Penetui (12 pennen)

Visconti Penetui (12 pennen)


Visconti Penetui (6 pennen)

Visconti Penetui (6 pennen)


Herbin 1798 Cornaline d'蒰ypte Inktpot

Herbin 1798 Cornaline d'蒰ypte Inktpot