La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
WINTER SALE Visconti Breeze Lemon Vulpen
100,00     75,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
AP Pens Beaujolais Vulpen (Limited Edition)
[AP-BEAUJ-FP]
De inspiratie voor deze pen heeft AP Limited Editions gevonden in het warme en volle kleurenpalet van de gevarieerde wijnen uit dit deel van Frankrijk. De symfonie van kleuren van de handgeplukte Gamay druif is elegant weergegeven door een Russische lak-kunstenaar uit Palekh. De pen doet denken aan een trip over de meanderende wegen door kleine dorpjes, langs historische kastelen en talloze wijngaarden, waarbij tenslotte genoten wordt van een heerlijke Beaujolais.

De pen maakt gebruik van standaard internationale inktpatronen of de meegeleverde converter en is voorzien van een 18 karaat gouden penpunt (verkrijgbaar in diverse maten).

Over Russische Lakkunst
Russische lak-miniatuurkunst ontwikkelde zich in de vroege jaren 20 van de vorige eeuw toen zeer ervaren icoonschilders andere uitingen van hun talent zochten. De vier dorpen Fedoskino, Mstera, Kholuj en Palekh, ooit de traditionele centra van icoonkunst, werden bruisende kunstcentra waar de miniatuurkunst werd ontwikkeld in uitgesproken en eigen stijlen, waarbij de Europese en Oosterse tradities van lakminiaturen werden samengevoegd.
AP Limited Editions is er trots op om deze traditionele kunsttraditie van Rusland ten volle tot uiting te kunnen laten komen in de bijzondere schrijfinstrumenten. AP Pens introduceert een unieke samensmelting van Aziatische en Europese thema抯 in de Russische lakkunst, waarbij zeer nauwgezet de meest gerenommeerde Meestervaklieden worden geselecteerd.

Over AP Limited Editions
De AP Limited Editions pennen zijn echte kunstwerken met een verhaal, maar ook uitstekende schrijfinstrumenten. AP Pens unieke thema抯, ge飊spireerd door de natuur en cultuur worden handgemaakt door meesters van over de hele wereld. Door gebruik te maken van traditionele technieken en deze zelfs nog verder te verdiepen en verbeteren zijn de vaardigheden van 抯 werelds beste kunstenaars nodig en met deze vaklieden werkt AP Limited Editions dan ook samen. AP Pens heeft de rijke geschiedenis van de traditionele, Japanse Maki-e kunst tot aan de Russische miniatuurkunst verkend en een eigen unieke smaak aan de pennen toegevoegd, waardoor het beste uit het verleden nog meer bijzonder wordt en zeer toekomstgericht is. De limited editions bevatten ook zeer speciale zilveren uitvoeringen en pennen van email.
Het heeft minder dan 10 jaar geduurd vooraleer AP Pens een gevestigde naam als penproducent heeft neergezet. Gedurende de jaren heeft AP Pens diverse nominaties voor Beste Pen van het Jaar in diverse categorie雗 ontvangen en ontving het de prestigieuze prijs voor beste Maki-e Pen van 2013 door Pen World (voor The Blade of Magnificence pen).

AP Limited Editions werd opgericht door Anuj Poddar, een enthousiaste pen- en kunstverzamelaar. Zijn fascinatie voor het verzamelen van pennen begon al op zijn negende. Poddar bracht zijn vroege jaren door in India en tijdens zijn tienerjaren studeerde hij in Engeland, waar zijn passie voor pennen in London verder vorm kreeg. Hij emigreerde naar de VS en werd een actief lid van de broederschap van penverzamelaars. Gedreven door zijn passie voor pennen en de waarde van de kunsttraditie, spendeerde Poddar vele jaren met het bestuderen van traditionele kunstvormen (toegepast op pennen) en de technische eigenschappen voor de productie van pennen van de allerhoogste kwaliteit. AP Limited Editions is de realisatie van Poddar抯 visie en passie om een perfect schrijfinstrument te ontwerpen, dat tegelijkertijd een kunstwerk is.

AP Limited Editions heeft kantoren in Irvine, Californi (VS) en in Singapore.

775,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
El Casco Chrome Bureaulamp

El Casco Chrome Bureaulamp


La Couronne du Comte Willem Van Oranje Vulpen

La Couronne du Comte Willem Van Oranje Vulpen


Lamy Z55 14 Karaat Gouden Penpunt

Lamy Z55 14 Karaat Gouden Penpunt


LAMY Dialog 3 PianoBlack Vulpen

LAMY Dialog 3 PianoBlack Vulpen


Montblanc Meisterst點k Le Grand Platinum Vulpen

Montblanc Meisterst點k Le Grand Platinum Vulpen


Visconti Homo Sapiens Lava Bronze Oversize Vulpen

Visconti Homo Sapiens Lava Bronze Oversize Vulpen