La Couronne du Comte

Merken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
CHRISTMAS SPECIAL Porsche Design P'3140 White Shake Balpen
€ 95,00     € 75,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
D-Parmy Naif6 Vulpen (Limited Edition)
[DPY-NAIF6]
De buitengewone samenwerking tussen D-Parmy en Giuliano Zoppi, één van de bekendste naïf-schilders van Italië, heeft geresulteerd in D-Parmy’s Naif6 vulpen.
De decoratie, met de hand aangebracht door Zoppi op iedere pen, toont een zomers heuvellandschap. Zoppi’s kunst is zoals een bedwelmende symfonie … een ontspannende en kalmerende stem. Zijn voorstellingen zijn gebaseerd op herinneringen van leuke momenten, zich verliezend in het kind dat we allemaal in ons hebben, die harmonieus terugkomen in de kleuren van de landschappen. Zoppi is één van de schilders van de naÏeve kunst die is geëerd met de Gouden Medaille door de President van de Italiaanse Republiek in 1998.

De reeks van slechts 9 unieke stukken, gemaakt van Palo Santo hout met ingelegd Padoekhout, tonen ook de kunst en het vakmanschap van D-Parmy en de traditie van het merk.

De vulpen maakt gebruik van een standaard converter of inktpatronen en heeft een 18 karaat gouden penpunt.

Intarsia
Intarsia, of ingelegd hout, is een techniek van decoreren waarbij kleine houtdelen of andere materialen van diverse kleuren worden gecombineerd. De techniek stamt uit de 14e eeuw en kent zijn hoogtepunt tussen 1440 en 1550. Tot aan het eind van de 15e eeuw werd de techniek vooral in Italië toegepast, later verspreidde de techniek zich tot ver over de Alpen.

Over D-Parmy
D-Parmy is gevestigd in Novellara, nabij Reggio Emilia, in Italië. Dankzij uitmuntend vakmanschap is D-Parmy in staat buitengewone schrijfinstrumenten te maken. De bewerking van het hout en het samenstellen van de pen is een volledig handmatig proces.

€ 490,00


Beoordelingen