La Couronne du ComteMerken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Noodler's Ink - 90 ml - Chekhov
Noodler's Ink - 90 ml - Chekhov
€ 18,50
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Parker Duofold Craft of Travelling Vulpen (Limited Edition)
[PA-2043691]
Parker viert haar 130-jarig jubileum in 2018 met een gelimiteerde Duofold vulpen. Het thema is “The Craft of Travelling” en is daarmee een eerbetoon aan oprichter George S. Parker en zijn liefde voor het ontdekken van de wereld.

George S. Parker begon zijn reis met het oversteken van de Atlantische ocean naar Europa en daarna verder naar het Verre Oosten. In 1900 maakte hij zijn eerste reis naar Parijs om de wonderen van de “Exposition Universelle” te zien. Zijn passie voor reizen nam hem de hele wereld over, van Egypte naar Zuid-Amerika of China, waar hij in Wuhu traditionele ijzerschilderijen kocht. De Orient sprak tot zijn verbeelding en was bijvoorbeeld de inspiratiebron voor de Mandarin Yellow Duofold vulpen.

De houder van deze uitgave is gemaakt van massief messing, lasergegraveerd met een voorstelling van de wereld, gevernist met een diepblauwe lak. De details van de pen zijn zwaar verguld. De 22 onderdelen van de pen zijn met de hand geassembleerd in Nantes (Frankrijk) en de oplage bestaat uit slechts 1.300 stuks. De vulpen is voorzien van een bicolor 18 karaat gouden penpunt met een kompas erop gegraveerd. De pen is op voorraad met medium penpunt, maar kan worden voorzien van een EF, F of B punt in het Parker atelier in Frankrijk.
De dop van de pen heft een patroon dat is geïnspireerd op een diagram van de wereldbol, bezien vanaf de polen. De blauwe, halfedelsteen op de top van de dop is een 2 karaat lapis lazuli, die de diepblauwe kleur van de ocean oproept, die George zo vaak overstak. Elke steen is nauwgezet geselecteerd en uniek op iedere pen. Rondom het juweel is de frase “Parker 130 Years Around the World” gegraveerd.

De luxueuze geschenkkoffer is geïnspireerd op de baggage van vroeger tijden. Aan de binnenzijde is een wereldkaart te zien met de steden gemarkeerd, die George S. Parker bezocht. Tevens bevat de doos het garantiecertificaat, het certificaat van echtheid en inktpatronen. Een speciale Parker inktpot vindt men ook terug in de doos.Over Parker
George Parker geloofde dat het altijd mogelijk was een betere pen te maken. Dat dreef hem ertoe om z'n eerste lekvrije pen te patenteren in 1888 en dat is precies het gedachtegoed dat motiveert om de Parker pennen steeds te verfijnen tot op de dag van vandaag.

Iconische details zoals de clip in de vorm van een pijl en de handmatig geassembleerde penpunten zijn diepgeworteld in een traditie van vakmanschap, gedreven door het geloof dat schrijven met een goed schrijfinstrument de gedachten kan verrijken en verdiepen.

Jaren van ervaring en innovatie maken dat Parker pennen zorgen voor een uitstekend schrijfresultaat, op elk moment.

€ 3.200,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen