La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Retro 51 Tornado Ultraviolet Vulpen
Retro 51 Tornado Ultraviolet Vulpen
€ 89,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Onoto Sir Winston Churchill Chartwell Vulpen (Limited Edition)
[ON-CHSS-FP]
Toen Winston Churchill zijn vrouw Clementine een brief schreef vanuit de loopgraven in Noord-Frankrijk in november 1915 aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, waarin hij vroeg om “een nieuwe Onoto pen”, bleek al dat dit Engelse merk favoriet was bij één van de bekendste Britten aller tijden.

De grote pen weegt 90 gram. De pen is zo ontworpen dat de dop niet op de pen kan worden gezet tijdens het schrijven. Om de perfecte balans te kunnen behouden en comfortabel in de hand te liggen is de houder extra lang gemaakt: 134 mm van de top van de houder tot en met de penpunt. De totale lengte van de gesloten pen is 157,5 mm.

Het fraaie "metselwerk" op de pen is een subtiele verwijzing naar Churchill's passie voor metselen - hij kreeg zelfs een lidmaatschap aangeboden van de vakbond "Amalgamated Union of Building Trade Workers".

De sterling zilveren pen toont een reproductie op de dopring van Churchill’s korte handtekening “WSC”, welke hij gebruikte op correspondentie en staatsdocumenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De top van de dop heeft een medaille met een afdruk van de zegelring van Sir Winston Churchill. Getoond wordt het Spencer Churchill familiewapen met een zeer gedetailleerde leeuw en griffioen.
Elke pen wordt geleverd met een speciaal boekje met een chronologische weergave van zijn leven en een selectie foto’s uit de familiealbums.

De Sir Winston Churchill Pinstripe is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 200 pennen en wordt geleverd in een Onoto houten doos met certificaat van echtheid, een Onoto boekje, blotter en poetsdoekje om de pen in topconditie te kunnen houden. Tevens wordt een folder meegeleverd met uitleg hoe de pen te “verzorgen” en wordt er uitleg meegeleverd over de Engelse waarmerken die op de pen zijn te vinden.
De Sir Winston Churchill Pinstripe pen is officieel geauthoriseerd door de Churchill Heritage en de opbrengsten gaan naar goede doelen en initiatieven op het gebied van onderwijs.

Zet de pen op het papier en u zult versteld staan van de soepelheid van de exclusieve Onoto #7 penpunt in 18 karaat goud. De punten zijn verkrijgbaar in diverse lijndikten en voor een kleine meerprijs zijn ook speciale punten zoals italic, stub en oblique, verkrijgbaar naar uw specificaties, uitgevoerd door een van Engeland’s bekendste “nib-masters”. Wanneer u hieronder kiest voor een speciale punt, nemen wij contact met u op voor de specificaties. De pen maakt gebruik van standaard internationale inktpatronen of de meegeleverde converter.

Zoals alle moderne Onoto pennen heeft ook deze pen een levenslange garantie.

Onoto pennen kunnen worden gepersonaliseerd op veel manieren en worden daarom veel gemaakt op bestelling. Omdat de pennen op bestelling speciaal voor u worden gemaakt, vragen wij op een levertijd in acht te nemen van 2 tot 4 weken. Wij bespreken graag de mogelijkheden tot personalisatie van de pen met u. Wanneer de pen bij ons op voorraad is, kunnen wij deze uiteraard direct zonder personalisatie verzenden.

In de geschiedenis van schrijfinstrumenten staat het merk Onoto synoniem voor innovatie en kwaliteit. Sinds de oprichting in 1905 worden Onoto pennen geassocieerd met drie specifieke kwaliteiten: ten eerste is het op-en-top Brits, ten tweede is het merk ingenieus en ten derde geniet het wereldwijde bekendheid.
Onoto werd een van de meest bekende, Britse penmerken in de wereld en de pennen werden dan ook gebruikt door vele bekende personen, zoals Sir Winston Churchill, Veldmaarschalk Haig, Natsume Soseki (Japans schrijver), Florence Nightingale en Koningin Mary.

€ 2.200,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
Pjotr Spica Virginis Vulpen (3D Print - Limited Edition)

Pjotr Spica Virginis Vulpen (3D Print - Limited Edition)


Sailor 1911 Large Demonstrator Vulpen

Sailor 1911 Large Demonstrator Vulpen