La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Aurora Riflessi Sterling Silver Black Balpen
Aurora Riflessi Sterling Silver Black Balpen
500,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Montegrappa NeroUno Grande Rollerpen
[MO-NEUNGRRB]
Hand- en polsgroottes zijn niet veel veranderd in de laatste eeuw en toch maakt de horloge-industrie horloges met diameters van wel 6 cm. Nu is het de beurt aan de pen om imposant te worden!

Hoewel het als noviteit wordt beschouwd, zijn grote pennen eigenlijk al tientallen jaren in productie. Montegrappa抯 eigen archieven laten zien dat in de tijd dat Montegrappa nog 揈lmo Fabbrica di pennini in oro heette, sommige van hun iconische reuzepennen wel 27 cm lang waren, met een diameter van 3cm! Veel dateren van de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw en werden uitgegeven als 損rivate label collecties of met merknamen zoals Gucci en Vespa en waren vaak promotionele pennen.
De zogenaamde trofeepennen, waar de NeroUno Grande toe behoort, kunnen statussymbolen zijn, maar dienen ook om speciale contracten of verdragen te ondertekenen. Omdat ze zo imposant zijn, zijn het ook buitengewone, gedenkwaardige schrijfwaren. Het formaat van de pen is ongeveer 15 cm in lengte, met een diameter van 17 mm. Net zoals in de klassieke versie, zijn de Grande pennen gemaakt van edelhars met palladium details.

De eerste pennenproducent van Itali, Montegrappa, startte met de productie van pennen in 1912 in een fabriek in Bassano del Grappa - een pittoreske stad een de Brenta rivier. Door gebruik te maken van celluloid en edelmetalen combineert Montegrappa traditionele methoden met moderne technieken. Of er nu gebruik wordt gemaakt van kleuren, die ook al door de oude Meesters werden gebruikt of van ontwerpen die terug te vinden zijn in barokke paleizen, de Italiaanse cultuur en romantiek is in ieder product terug te vinden.

450,00


Beoordelingen