La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Aurora Cento% Italia 88 Vulpen
Aurora Cento% Italia 88 Vulpen
750,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Montegrappa Hemingway Novel Amber Grey Rollerpen (L.E.)
[MO-ISICHRIA]
Montegrappa's collectie met de naam Mightier than the Sword, staat naast de Cult en Icons collecties en eert hen die met het geschreven woord het leven hebben verrijkt in de filosofie, politiek, kunst of op ander gebied.

Deze uitgave eert Ernest Hemingway, 殚n van de meest innovatieve en invloedrijke schrijvers van de 20e eeuw, iemand die geheel toevallig ook met Montegrappa pennen schreef.

Over Ernest Hemingway
Ernest Miller Hemingway (21 juli 1899 - 2 juli 1961) was een Amerikaanse schrijver en journalist die het schrijven van een nieuwe definitie voorzag in de eerste helft van de 20e eeuw. Met een korte, economische en subtiele schrijfstijl be飊vloedde hij de schrijvers van fictie. Alsof zijn bijzondere proza niet genoeg was, was Hemingway ook de schrijver die het leven ten volle leefde.
Met zijn krachtige verhalen over liefde, oorlog, wildernis en verlies werd Hemingway's stijl zijn nalatenschap aan de Amerikaanse literatuur.Nadat zijn reputatie was gevestigd na de publicatie van The Sun Also Rise (1926), bleef hij een belangrijk individu in de literaire wereld met werken, zoals Death in the Afternoon (1932), Green Hills of Africa (1935), To Have and Have Not (1937), For Whom the Bell Tolls (1940) en Across the River and into the Trees (1950).

Van bijzondere betekenis voor Montegrappa is dat Hemingway tijdens de Eerste Wereldoorlog in de thuisstad van het merk, Bassano del Grappa, was geleverd in de villa C Erizzo, direct naast de penmanufactuur. E閚 van zijn grootste werken, A Farewell to Arms (1929), is ge飊spireerd op zijn relatie met een verpleegster tijdens zijn verblijf in Veneto en veel van de beschrijvingen van de omgeving doen denken aan de omgeving van Bassano.

In 1953 kreeg Hemingway de Pulitzer Prijs voor Fictie voor The Old Man and the Sea. Over deze novelle zei hij zelf dat dit het beste was wat hij ooit zou kunnen schrijven.

De Hemingway Pennen
Elk model wordt uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 355 stuks. Alle pennen in de reeks worden gemaakt van edelhars met sterling zilveren details.
Er zijn 3 nieuwe kleuren voor deze reeks gekozen: gepolijst zwart, tabaksbruin en vintage ambergrijs moza飁k. De doppen van alle varianten zijn voorzien van een gravure van de handtekening van de schrijver. De Black en Tobacco Brown varianten hebben een Art Deco laserpatroon met daarin de handtekening in contrast, de Amber Grey editie heeft een handtekening ingekleurd met email.
Elke pen bevat het beroemde Marlijn logo. De Novel vulpennen maken gebruik van standaard internationale inktpatronen of een converter en de 18 karaat gouden punten zijn voorzien van de bekende Montegrappa gravure.

Over Montegrappa
De eerste pennenproducent van Itali, Montegrappa, startte met de productie van pennen in 1912 in een fabriek in Bassano del Grappa - een pittoreske stad een de Brenta rivier. Door gebruik te maken van celluloid en edelmetalen combineert Montegrappa traditionele methoden met moderne technieken. Of er nu gebruik wordt gemaakt van kleuren, die ook al door de oude Meesters werden gebruikt of van ontwerpen die terug te vinden zijn in barokke paleizen, de Italiaanse cultuur en romantiek is in ieder product terug te vinden.

690,00


Beoordelingen