La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
SALE: LAATSTE MODEL Caran d'Ache Ecridor Variation Vulpen
€ 209,00     € 159,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Montegrappa La Canzone del Grappa Memorial Black Vulpen (LE)
[MO-ISMGC_52]
Een eeuw nadat het werd geschreven, in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog, zorgt het lied “Monte Grappa Tu Sei La Mia Patria” nog steeds voor een diep respect in Italië, in het bijzonder in de regio waar Montegrappa is gevestigd. Drie belangrijke veldslagen werden bevochten door het Vierde Leger bij Grappa: in november/december 1917, in juni 1918 en de derde en bloederigste, het uiteindelijke Italiaanse offensief, in oktober 1918.
De muziek werd gecomponeerd door legerkapitein Antonio Meneghetti op 5 augustus 1918 in de Villa Dolfin di Rosà, en van tekst voorzien door Generaal Emilio De Bono, Legeraanvoerder van het IX Korps. De eerste woorden werden geschreven op de muren van een gebombardeerd huis door Italiaanse soldaten. Op de ochtend van de 24e augustus 1918, voor de Villa Dolfin, werd het voor het eerst ten gehore gebracht in bijzijn van de Koning van Italië, Vittorio Emanuele III en de militaire gezagvoerders.

De La Canzone del Grappa pen is een gelimiteerde uitgave, een eerbetoon aan deze hymne over de Eerste Wereldoorlog en het Monte Grappa gebied. Twee iconische merken uit de regio, Montegrappa en Capovilla, hebben de handen ineengeslagen voor de creatie van deze bijzondere editie. Montegrappa met de kennis en passie op het gebied van schrijfwaren en Capovilla, een trots lokaal bedrijf met de beste, artisanale kwaliteitslikeuren uit de regio eren het 100-jarig jubileum van het lied met een speciaal schrijfinstrument, opgeborgen in een speciale kist met daarin een fles Grappa en inktpot, fraai gedecoreerd met het lied als rode draad. De Grappa is van een speciaal jaar, speciaal gemaakt om het 100-jarig bestaan van “Monte Grappa Tu Sei La Mia Patria” te eren.

De La Canzone del Grappa heeft een silhouet geïnspireerd op de nieuwste ontwerpen van Montegrappa, een volle vorm waarbij de dop en het uiteinde van de houder zijn gemaakt van een vintage-uitziend edelhars met marmereffect, afgezet met stalen details. De rest van de houder is transparant, waarbij bij de vulpen het piston-vulsysteem goed is te zien. Op de top van de dop is het traditionele 1912-logo terug te vinden, voorzien van een gelaserd, historisch Montegrappa logo op de dop. De signatuurclip is voorzien van het bekende “balletje” om de pen eenvoudig in en uit een zak of etui te kunnen halen. Daarnaast is het uniek dat de metalen constructie van de binnenzijde is voorzien van een gravure van de Villa Dolfin Boldù – het historische hoofdkwartier van de Capovilla Distilleerderij.

La Canzone del Grappa is gelimiteerd tot 500 unieke pennen, waaronder 100 vulpennen met stalen punt, 100 vulpennen met een 14 karaat gouden punt en 100 rollerpennen, allen gemaakt in October Green edelhars. Daarnaast zijn er nog 200 vulpennen met een flexibele 14 karaat gouden punt, 100 in extra fijn en 100 in fijn, gemaakt in het sprekende Memorial Black edelhars.

De eerste pennenproducent van Italië, Montegrappa, startte met de productie van pennen in 1912 in een fabriek in Bassano del Grappa - een pittoreske stad een de Brenta rivier. Door gebruik te maken van celluloid en edelmetalen combineert Montegrappa traditionele methoden met moderne technieken. Of er nu gebruik wordt gemaakt van kleuren, die ook al door de oude Meesters werden gebruikt of van ontwerpen die terug te vinden zijn in barokke paleizen, de Italiaanse cultuur en romantiek is in ieder product terug te vinden.

€ 990,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen