La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
WINTER SALE Filofax 1921 Classic Stitch Grey A5 Zip Folio
276,00     189,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Montblanc Rudyard Kipling LE 1895 Writers Edition 2019 Vulpen
[MB-119863]
Rudyard Kipling (1865 -1936) was een Engelse journalist, schrijver en dichter. Hij is het meest bekend van zijn werken "The Jungle Book" (1894), "If" (1895) en "Kim" (1901). Hij wordt beschouwd als een belangrijke vernieuwer in de kunst van het korte verhaal. Kipling was een van de meest populaire schrijvers in het Verenigd Koninkrijk in de late 19e en vroege 20e eeuw.

In het eeuwige groen van de jungle kan men zichzelf verliezen en ook spannende verhalen vinden. Rudyard Kipling gebruikte de jungle om een van de meest opwindende kinderboeken aller tijden te schrijven. Deze collectie eert het bijzondere werk van de auteur.

De kleur van de pen, Jungle Green, is ge飊spireerd op de omslag van de eerste Amerikaanse editie van het boek, waarbij de clip verwijst naar de wolvenroedel met de kop van een wolf. De dop is gegraveerd met de handgeschreven initialen van Kipling, R.K. Het begin en het einde van het beroemde gedicht "If" is gegraveerd op de bovenkant van de dop en de dopring.

De filigreinwerk op de dop (aap) is ge飊spireerd op het verhaal "Kaa's jacht" uit The Jungle Book, een kort verhaal met Mowgli en de apen. Het patroon op de houder geeft het vachtpatroon van een tijger weer, die naar Shere Khan verwijst. De verdere gravure op de dop is ge飊spireerd op de stad Chittorgarh die Kipling bezocht. De penpunt herinnert aan de olifant van de omslag van The Jungle Book.

De 18 karaat gouden penpunt van de piston vulpen is verkrijgbaar in diverse formaten.

De vulpen is gelimiteerd tot 1.895 stuks.

Sinds 1992 wordt elk jaar in een beperkte, wereldwijde oplage, de Montblanc Limited Writers Edition uitgegeven: met zijn tijdloos klassieke ontwerpen is deze collectie een eerbetoon aan het leven en de werken van de grootste iconen in de literaire geschiedenis. Montblanc wordt vaak beschouwd als de bewaarder van de schriftcultuur. Als zodanig heeft het een culturele plicht om de meest vooraanstaande auteurs van de menselijke beschaving te eren.

De Montblanc Writers Edition zijn gewild door kenners en verzamelaars over de hele wereld. De gereedschappen, speciaal ontwikkeld voor de productie van elke Montblanc Limited Writers Edition, worden vernietigd op het einde van elke productie, zodat opnieuw maken voor altijd onmogelijk is.

De naam Montblanc wordt geassocieerd met waardevolle cadeaus en aandenkens: de top van buitengewoon en traditioneel vakmanschap.

La Couronne du Comte is officieel dealer van Montblanc.

3.760,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
Montblanc Rudyard Kipling Writers Edition 2019 Balpen (L.E.)

Montblanc Rudyard Kipling Writers Edition 2019 Balpen (L.E.)


Montblanc Inktpot Rudyard Kipling Writers Edition 2019 (LE)

Montblanc Inktpot Rudyard Kipling Writers Edition 2019 (LE)