La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Kaweco Frosted Sport Light Blueberry Vulpen
Kaweco Frosted Sport Light Blueberry Vulpen
19,50
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
Montblanc Homer Writers Edition 2018 Set (L.E.)
[MB-117881]
De Montblanc Writers Edition 2018 is ge飊spireerd op het verhaal van het Paard van Troje, opgeschreven door de legendarische Griekse auteur Homerus. De vorm van de pen is ge飊spireerd op het paard, waarbij de achterkant en clip doen denken aan de speer van Achilles. De gravure op de top en de ringen zijn voorzien van motieven die ook op traditioneel Grieks, zwart aardewerk voorkomen en waarbij de algehele kleur van het schrijfinstrument aan ditzelfde aardewerk zijn kleur ontleent.

De set bestaat uit een vulpen, roller en vulpotlood. De grote piston vulpen, in 149 formaat, heeft een 18 karaat gouden penpunt met de beeltenis van een oude Griekse krijger erop gegraveerd.Over de schrijver
Homerus was een Griekse dichter en zanger die leefde van ca. 800 v.Chr. ca. 750 v.Chr. Hij maakte epische gedichten, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Twee epische gedichten, de Ilias en de Odyssee, de oudst bekende en bewaard gebleven literaire werken van de Griekse letterkunde, worden aan hem toegeschreven. De Ilias speelt zich af tijdens de Trojaanse Oorlog, de 10 jaar durende belegering van de stad Troje door een coalitie van Griekse stadsstaten. De Odyssee verhaalt over de terugreis van Odysseus, koning van Ithaca, na de val van Troje.
Van de oudheid tot heden wordt de invloed van de Homerische verhalen op de Westerse cultuur groot geacht, waarbij vele kunstwerken, muziek, literatuur en films op zijn werken zijn gebaseerd. De verhalen waren ook al van invloed op de Griekse cultuur en educatie: voor Plato was Homerus 揹egene die Griekenland onderwees.

De Montblanc Writers Edition zijn gewild door kenners en verzamelaars over de hele wereld. De gereedschappen, speciaal ontwikkeld voor de productie van elke Montblanc Limited Writers Edition, worden vernietigd op het einde van elke productie, zodat opnieuw maken voor altijd onmogelijk is.

De naam Montblanc wordt geassocieerd met waardevolle cadeaus en aandenkens: de top van buitengewoon en traditioneel vakmanschap.

La Couronne du Comte is officieel dealer van Montblanc.

2.555,00


Beoordelingen