La Couronne du ComteMerken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
SALE: LAATSTE MODEL Visconti Michelangelo Navy Blue Vulpotlood
SALE: LAATSTE MODEL Visconti Michelangelo Navy Blue Vulpotlood
€ 205,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
David Oscarson Sankta Lucia Vulpen (Limited Edition)
[DO-SANKLUFP]
De David Oscarson Sankta Lucia vulpen eert een van de eerste Christelijke heiligen.

Lucia werd geboren in Syracuse aan het eind van de derde eeuw. Zij werd een martelaar in 304 voor haar Christelijk geloof en Lucia's verhaal werd naar Scandinavië gebracht door missionarissen, handelaren en de Vikingen.

Lucia was van rijke komaf en had een kuisheidsgelofte afgelegd om Christus te dienen. Aan haar worden veel moedige en liefdadige handelingen toegeschreven, waaronder het brengen van voedsel aan de Christenen die zich verschuilden in de catacomben op de vlucht voor vervolging. Om haar weg te vinden in de donkere tunnels droeg zij een krans met een kaars op haar hoofd, waardoor zij haar handen vrij had om zoveel mogelijk proviand te kunnen dragen.
De legende verhaalt dat zij aan Zweedse boeren verscheen tijdens de grote hongersnood; van een schip op het Zweedse meer Vänern werd gezegd dat het vrouwen vervoerde, gehuld in witte gewaden, die voedsel brachten voor de hongerige bevolking. Dit lijkt op een ander verhaal dat plaats zou hebben gevonden in Syracuse. Beide gebeurtenissen, zowel als haar martelaarschap, zouden plaats hebben gevonden op haar naamdag, 13 september.

De moeder van Lucia, die zelf niet Christelijk was en ook niet op de hoogte was van de gelofte van haar dochter, arrangeerde een huwelijk voor haar met een rijke, ongelovige Romein. Lucia wist het huwelijk 3 jaar lang af te houden. Toen haar moeder op wonderbaarlijke wijze genas van een ernstige ziekte, bekeerde ze zich tot het Christendom en ontsloeg zij haar dochter van de huwelijksverplichting. Als wraak verraadde de bruidegom Lucia als Christen aan de gouverneur van Syracuse. De gouverneur, die op de hoogte was van haar gelofte, probeerde haar in een bordeel onder te brengen, maar wonderbaarlijk genoeg konden zijn wachters haar niet verplaatsen, zelfs niet toen zij haar vastbonden aan een groep ossen. Zij probeerden haar daarna in brand te steken, maar de stapels hout rondom haar wilden geen vlam vatten. Daarna gebruikten zij hun zwaarden om haar te doden.

Lucia wordt in Zweden herdacht op 13 december: de oudste dochter komt de donkere slaapkamer van haar ouders binnen met broodjes (Lussekatter) en koffie. Ze loopt langzaam, zingt, draagt een witte jurk, als symbool van de puurheid van Lucia. De jurk is afgezet met een rood lint als symbool voor haar martelaarschap. Het hoofd is gekroond met een krans met kaarsjes als bode van het licht en de hoop die zij brengt, terwijl haar broers en zussen (ook in wit gekleed) met haar meelopen in deze mooie traditie.

De Sankta Lucia collectie is de 26e in de reeks van David Oscarson schrijfinstrumenten. De oude symbolen van Lucia zijn allemaal terug te vinden in het ontwerp van de pen, waaronder haar witte gewaad en rode lint op de houder, een Romeins zwaard als clip en het Romeinse cijfer XIII op de onderzijde van de houder. Contrasten van rook en vlammen zijn terug te vinden in de dop. De traditionele krans en kaarsen zijn zowel op de greep als de dop terug te vinden en de top van de dop bevat een diamant als ultiem teken van licht.Vulsysteem en penpunt

David Oscarson's unieke vulsysteem kan zowel gebruik maken van een inktpatroon, converter en een "eyedropper" (pipet) vulsysteem; een reeks van zegels en "O" ringen zorgen ervoor dat de pen niet kan lekken. Een rollerversie is ook verkrijgbaar in iedere David Oscarson uitgave.
De 18 karaat gouden penpunt, gemaakt in Heidelberg (Duitsland), is ongeëvenaard in kwaliteit en vorm. Samen met de voeder van eboniet zorgt de gerhodineerde penpunt met iridium tip voor een buitengewone duurzaamheid. De penpunt is verkrijgbaar in diverse lijndikten.

De productie van een David Oscarson pen

Met een mortier en stamper wordt een combinatie van glas, water en metaaloxides handmatig enkele uren vermalen. Na deze handeling wordt het overtollige water verwijderd en blijft de fijne pasta over als basis voor het harde email. Een veer wordt dan gebruikt om elke laag van het mengsel op het oppervlak van het metaal aan te brengen, waarbij er voor wordt gezorgd dat het gegraveerde gedeelte volledig wordt geëmailleerd. De onderdelen worden dan in een oven verhit tot meer dan 500 graden Celsius, waardoor het email aan het metaal wordt versmolten en een laag glas vormt.

Nadat de onderdelen gekoeld zijn, worden deze met een diamantvijl geslepen naar de goede vorm en een glad oppervlak. Dit langdurige proces wordt vele malen herhaald, totdat het email het buitengewone guilloche patroon het beste tot recht laat komen. Nadat de laatste fase van verhitting is beëindigd worden de onderdelen gepolijst en geslepen, waardoor de matte afwerking van het doorzichtige, harde email tevoorschijn komt.

De productie van doorschijnend, hard email vraagt om het allerhoogste niveau van geduld, ervaring en vaardigheid. Een opleiding van 5 jaar is nodig om er voor te zorgen dat de hoogste kwaliteit kan worden behaald in ieder collectiestuk.

Over David Oscarson

In minder dan 10 jaar heeft penontwerper en ondernemer David Oscarson een merk neergezet, dat synoniem is voor kwaliteit, vakmanschap en stijl. Door gebruik te maken van de beste materialen en productietechnieken heeft Oscarson de pen van een functioneel schrijfinstrument voor dagelijks gebruik verheven naar de allernieuwste must-have op het gebied van luxe.

Door de buitengewone details en de briljante kleuren kost het veel tijd om elke gelimiteerde pen te maken. De pennen worden met de hand gemaakt uit sterling zilver, waardoor deze een onderscheidend gewicht en glans hebben. Elke David Oscarson pen ondergaat meerdere rondes van precisie-gravering, waardoor een fraai guilloche patroon wordt gecreëerd.
Vanwege de hoeveelheid werk dat het produceren van een pen vraagt, worden de meeste Oscarson pennen zeer gelimiteerd gemaakt. Met slechts 5 tot 7 goudsmeden in zijn atelier kunnen er niet meer dan 10 pennen per week worden gemaakt. In de wereld van hoogwaardige schrijfinstrumenten is hij dan ook een kleine vis in een grote vijver.

Hoewel het bedrijf kleinschalig is, ontvingen de producten van Oscarson lovende kritieken, waaronder Robb Report's prestigieuze "best of the Best Awards" voor de Harvest collectie, de Pierrot en Pierrette en de special edition Celestial collectie.

Prijs op aanvraag


Volgende