La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Lovi Card - Waterverf
Lovi Card - Waterverf
14,90
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
David Oscarson Lily Vulpen (Limited Edition)
[DO-LILY-FP]
De Lily collectie staat voor dankbaarheid voor alles dat deugdzaam, mooi en puur is. De Lily collectie herinnert ons aan hetgeen we mooi vinden, dat waar we voor hopen en aan alles wat we willen zijn.

De Lily collectie bestaat uit drie lagen van guilloche gravures en zes kleuren doorschijnend en ondoorzichtig hard email. De hele pen wordt eerst tot aan de achtergrond bewerkt, waarbij de buitenste en binnenste lijnen van de lelies en bladeren in hoogreli雈 worden bewaard. De achtergronden worden dan in de oven verhit met ondoorzichtig email in wit of zwart. De Lily pen heeft drie lagen hard email op 殚n oppervlak die niet van elkaar worden gescheiden met behulp van lijnen en de drie kleuren lopen fraai in elkaar over, net zoals in de natuur iedere lelie uniek is.De Lily collectie wordt gemaakt in twee kleurvariaties, elk gelimiteerd tot 88 stuks (vulpen of rollerball):
Ondoorzichtig zwart met doorschijnend saffraan, citrien, robijn en smaragdgroen hard email in goud vermeil;
Ondoorzichtig wit met doorschijnend saffraan, citrien, robijn en smaragdgroen hard email in goud vermeil;


Vulsysteem en penpunt

David Oscarson's unieke vulsysteem kan zowel gebruik maken van een inktpatroon, converter en een "eyedropper" (pipet) vulsysteem; een reeks van zegels en "O" ringen zorgen ervoor dat de pen niet kan lekken. Een rollerversie is ook verkrijgbaar in iedere David Oscarson uitgave.
De 18 karaat gouden penpunt, gemaakt in Heidelberg (Duitsland), is onge雟enaard in kwaliteit en vorm. Samen met de voeder van eboniet zorgt de gerhodineerde penpunt met iridium tip voor een buitengewone duurzaamheid. De penpunt is verkrijgbaar in diverse lijndikten.

De productie van een David Oscarson pen

Met een mortier en stamper wordt een combinatie van glas, water en metaaloxides handmatig enkele uren vermalen. Na deze handeling wordt het overtollige water verwijderd en blijft de fijne pasta over als basis voor het harde email. Een veer wordt dan gebruikt om elke laag van het mengsel op het oppervlak van het metaal aan te brengen, waarbij er voor wordt gezorgd dat het gegraveerde gedeelte volledig wordt ge雖ailleerd. De onderdelen worden dan in een oven verhit tot meer dan 500 graden Celsius, waardoor het email aan het metaal wordt versmolten en een laag glas vormt.

Nadat de onderdelen gekoeld zijn, worden deze met een diamantvijl geslepen naar de goede vorm en een glad oppervlak. Dit langdurige proces wordt vele malen herhaald, totdat het email het buitengewone guilloche patroon het beste tot recht laat komen. Nadat de laatste fase van verhitting is be雐ndigd worden de onderdelen gepolijst en geslepen, waardoor de matte afwerking van het doorzichtige, harde email tevoorschijn komt.

De productie van doorschijnend, hard email vraagt om het allerhoogste niveau van geduld, ervaring en vaardigheid. Een opleiding van 5 jaar is nodig om er voor te zorgen dat de hoogste kwaliteit kan worden behaald in ieder collectiestuk.

Over David Oscarson

In minder dan 10 jaar heeft penontwerper en ondernemer David Oscarson een merk neergezet, dat synoniem is voor kwaliteit, vakmanschap en stijl. Door gebruik te maken van de beste materialen en productietechnieken heeft Oscarson de pen van een functioneel schrijfinstrument voor dagelijks gebruik verheven naar de allernieuwste must-have op het gebied van luxe.

Door de buitengewone details en de briljante kleuren kost het veel tijd om elke gelimiteerde pen te maken. De pennen worden met de hand gemaakt uit sterling zilver, waardoor deze een onderscheidend gewicht en glans hebben. Elke David Oscarson pen ondergaat meerdere rondes van precisie-gravering, waardoor een fraai guilloche patroon wordt gecre雃rd.
Vanwege de hoeveelheid werk dat het produceren van een pen vraagt, worden de meeste Oscarson pennen zeer gelimiteerd gemaakt. Met slechts 5 tot 7 goudsmeden in zijn atelier kunnen er niet meer dan 10 pennen per week worden gemaakt. In de wereld van hoogwaardige schrijfinstrumenten is hij dan ook een kleine vis in een grote vijver.

Hoewel het bedrijf kleinschalig is, ontvingen de producten van Oscarson lovende kritieken, waaronder Robb Report's prestigieuze "best of the Best Awards" voor de Harvest collectie, de Pierrot en Pierrette en de special edition Celestial collectie.

Prijs op aanvraag


Volgende