La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
SALE: LAATSTE MODEL Pelikan Souverän 805 Blue Dunes Vulpen (Spec
€ 535,00     € 395,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
David Oscarson Sir Alexander Fleming Vulpen (Limited Edition)
[DO-FLEM-FP]
De David Oscarson Alexander Fleming collectie eert Sir Alexander Fleming (1881 – 1955): een Schotse bacterioloog, het meest bekend om zijn ontdekking van penicilline.
In 1928 liet de labassistent van Alexander Fleming ’s nachts een raam open staan, waardoor schimmelsporen de bacteriën, die op kweek stonden, bedekten. Zijn irritatie over deze besmetting en zijn eerste reactie om de kweekschalen weg te gooien, verdwenen toen hij bemerkte dat de bacteriën om de blauwgroene schimmel dood gingen; de schimmel zorgde ervoor dat de bacteriën zich niet konden reproduceren. Met verder onderzoek en verfijning kwam hij tot hetgeen nu pencilline heet.

Fleming had een neus voor technische vernuft en buitengewone observatie. Zijn werk op het gebied van wondinfecties en lysozymen garandeerde hem een plaats in de historie van de bacteriologie. Maar zijn ontdekking van pencilline in 1928 zorgde voor zijn wereldberoemde reputatie. Fleming werd geridderd in 1944 en hij werd verder geëerd in 1945 toen hij de Nobelprijs won.

De Alexander Fleming Limited Edition collectie eert zijn bijdrage aan de medische wetenschap en de mensheid. De handtekening van Sir Alexander Fleming is in reliëf uitgevoerd op de pen, als verwijzing naar de talloze voorschriften die, niet alleen door Fleming, maar door miljoenen dokters over de wereld worden voorgeschreven. De dop toont een reconstructie van Alexander Fleming’s originele petrischaal, waarmee zijn ontdekking werd gedaan. De achtergrond van de pen is gegraveerd met een verticaal motief, onderbroken door vertakkingen en sporen, die penicilline voorstellen, zoals het onder de microscoop is te zien.
De clip stelt een entoog voor: het instrument waarmee bacteriën op een petrischaal worden geplaatst. De greep is voorzien van de chemische formule van penicilline.

Zoals met alle David Oscarson stukken is de Sir Alexander Fleming pen gemaakt met behulp van de meest verfijnde guilloché technieken en de kunst van het harde email. De Sir Alexander Fleming pen is de 23e in de gelimiteerde reeks van David Oscarson pennen en wordt uitgevoerd in 4 kleurvariaties, elk gelimiteerd tot 73 stuks (inclusief vulpennen en rollers).Vulsysteem en penpunt

David Oscarson's unieke vulsysteem kan zowel gebruik maken van een inktpatroon, converter en een "eyedropper" (pipet) vulsysteem; een reeks van zegels en "O" ringen zorgen ervoor dat de pen niet kan lekken. Een rollerversie is ook verkrijgbaar in iedere David Oscarson uitgave.
De 18 karaat gouden penpunt, gemaakt in Heidelberg (Duitsland), is ongeëvenaard in kwaliteit en vorm. Samen met de voeder van eboniet zorgt de gerhodineerde penpunt met iridium tip voor een buitengewone duurzaamheid. De penpunt is verkrijgbaar in diverse lijndikten.

De productie van een David Oscarson pen

Met een mortier en stamper wordt een combinatie van glas, water en metaaloxides handmatig enkele uren vermalen. Na deze handeling wordt het overtollige water verwijderd en blijft de fijne pasta over als basis voor het harde email. Een veer wordt dan gebruikt om elke laag van het mengsel op het oppervlak van het metaal aan te brengen, waarbij er voor wordt gezorgd dat het gegraveerde gedeelte volledig wordt geëmailleerd. De onderdelen worden dan in een oven verhit tot meer dan 500 graden Celsius, waardoor het email aan het metaal wordt versmolten en een laag glas vormt.

Nadat de onderdelen gekoeld zijn, worden deze met een diamantvijl geslepen naar de goede vorm en een glad oppervlak. Dit langdurige proces wordt vele malen herhaald, totdat het email het buitengewone guilloche patroon het beste tot recht laat komen. Nadat de laatste fase van verhitting is beëindigd worden de onderdelen gepolijst en geslepen, waardoor de matte afwerking van het doorzichtige, harde email tevoorschijn komt.

De productie van doorschijnend, hard email vraagt om het allerhoogste niveau van geduld, ervaring en vaardigheid. Een opleiding van 5 jaar is nodig om er voor te zorgen dat de hoogste kwaliteit kan worden behaald in ieder collectiestuk.

Over David Oscarson

In minder dan 10 jaar heeft penontwerper en ondernemer David Oscarson een merk neergezet, dat synoniem is voor kwaliteit, vakmanschap en stijl. Door gebruik te maken van de beste materialen en productietechnieken heeft Oscarson de pen van een functioneel schrijfinstrument voor dagelijks gebruik verheven naar de allernieuwste must-have op het gebied van luxe.

Door de buitengewone details en de briljante kleuren kost het veel tijd om elke gelimiteerde pen te maken. De pennen worden met de hand gemaakt uit sterling zilver, waardoor deze een onderscheidend gewicht en glans hebben. Elke David Oscarson pen ondergaat meerdere rondes van precisie-gravering, waardoor een fraai guilloche patroon wordt gecreëerd.
Vanwege de hoeveelheid werk dat het produceren van een pen vraagt, worden de meeste Oscarson pennen zeer gelimiteerd gemaakt. Met slechts 5 tot 7 goudsmeden in zijn atelier kunnen er niet meer dan 10 pennen per week worden gemaakt. In de wereld van hoogwaardige schrijfinstrumenten is hij dan ook een kleine vis in een grote vijver.

Hoewel het bedrijf kleinschalig is, ontvingen de producten van Oscarson lovende kritieken, waaronder Robb Report's prestigieuze "best of the Best Awards" voor de Harvest collectie, de Pierrot en Pierrette en de special edition Celestial collectie.

Prijs op aanvraag


Volgende