La Couronne du Comte


Merken

Categorieën
Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Cross Year of the Dog 2018 Vulpen (Special Edition)
Cross Year of the Dog 2018 Vulpen (Special Edition)
380,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
CLEARANCE SALE D-Parmy Giordano Bruno Vulpen
[DPY-BRUNO]
D-Parmy's Giordano Bruno vulpen is ge飊spireerd op 殚n van de beroemdste vrije denkers ter wereld. Giordano Bruno (Nola, januari 1548 - Rome, 17 februari 1600) was een Italiaanse filosoof, priester, vrijdenker en kosmoloog. Op wetenschappelijk vlak was hij een aanhanger van de heliocentrische theorie van Copernicus. Bruno kwam - overigens niet als eerste - met de idee van een oneindig heelal, met de zon als een ster tussen de andere die ook planeten hebben. Op religieus en filosofisch vlak was hij een aanhanger van het docetisme en het panthe飐me. Hiervoor werd hij in 1600 door de Inquisitie in Rome tot de brandstapel veroordeeld. Het is een bekend misverstand dat Bruno's opvattingen over de oneindigheid van het heelal hierbij een rol speelden. Hij wordt door de vrijmetselarij, gnostici, theosofen en vrijdenkers beschouwd als een martelaar voor de vrije gedachte.

In 1889 werd op de plaats waar hij verbrand werd, op het Campo de' Fiori, een standbeeld opgericht door de Carbonari, dat kijkt in de richting van het Vaticaan.

Er zijn slechts 17 unieke stukken gemaakt in deze gelimiteerde reeks, gemaakt van ebbenhout en esdoornhout, ingelegd met bois de violette, met behulp van het vakmanschap van D-PARMY. De handbeschilderde beeltenis van Giordano Bruno is ge飊spireerd op het standbeeld van hem op het Campo de' Fiori in Rome. De vulpen maakt gebruik van een standaard converter of inktpatronen en heeft een 18 karaat gouden penpunt.

Intarsia
Intarsia, of ingelegd hout, is een techniek van decoreren waarbij kleine houtdelen of andere materialen van diverse kleuren worden gecombineerd. De techniek stamt uit de 14e eeuw en kent zijn hoogtepunt tussen 1440 en 1550. Tot aan het eind van de 15e eeuw werd de techniek vooral in Itali toegepast, later verspreidde de techniek zich tot ver over de Alpen.

Over D-Parmy
D-Parmy is gevestigd in Novellara, nabij Reggio Emilia, in Itali. Dankzij uitmuntend vakmanschap is D-Parmy in staat buitengewone schrijfinstrumenten te maken. De bewerking van het hout en het samenstellen van de pen is een volledig handmatig proces.

460,00 345,00


Beoordelingen