La Couronne du Comte

Merken

Categorieën


Spacer

Winkel op Prijs
Nieuwe producten
Caran d'Ache 849 Claim Your Style Beige Balpen (Limited Edition)
Caran d'Ache 849 Claim Your Style Beige Balpen (Limited Edition)
39,00
Snel zoeken
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid zoeken
Productinformatie
Algemene Informatie
» » » »
3Dimensions TypeONE Silver Grey Vulpen (LE - 3D Geprint)
[3D-TYP1SGFP]
Toonaangevende deskundigen in de lucht- en ruimtevaart verwachten dat 3D-pinten steeds belangrijker wordt. Het brengt tastbare objecten voort uit computergegevens, laagsgewijs, waarbij het ontwerpers in staat stelt om heel direct uiterst complexe voorwerpen te genereren.
Nu is er de 3Dimensions TypeONE, een betaalbare 3D-geprinte vulpen die is voorzien van 's werelds eerste 3D-geprinte titanium vulpenpunt (octrooi aangevraagd), een vinding van de Nederlandse ontwerper Ir. Rein van der Mast. Hij bracht de eerste 3D-geprinte vulpen ter wereld uit in 2013 en deze unieke penpunt in 2016.

Techniek en handwerk gecombineerd
Ondanks dat nieuwe technologie wordt ingezet, is de vervaardiging nog grotendeels ambachtelijk, want hoewel de meeste gereedschappen digitaal zijn geworden, moeten ze nog altijd door mensenhanden worden geleid. Bovendien, het nabewerken en afstellen van de 3D-geprinte penpunt wordt handmatig met veel zorg gedaan.
Meerdere vulpenverzamelaars hebben al bevestigd dat het met de penpunt erg plezierig schrijven is. De sleuf, die onderdeel is van de 3D-print en de verhoogde rand erlangs bevorderen een gelijkmatige inktaanvoer. De manier waarop deze penpunten tot stand komen, is revolutionair.
De overige zichtbare delen zijn zorgvuldig ontworpen en 3D-geprint in duurzaam, sterk kunststof. De pen (totaal gewicht 30 gram) is er in twee uitvoeringen: zwart (Black) en zilvergrijs (Silver Grey; kunststof gevuld met kleine aluminium deeltjes die het materiaal een ingetogen sprankelend uiterlijk geven). De penpunt in titanium is verkrijgbaar in drie diktes: fijn, medium en breed. De penpunt in titanium is verkrijgbaar in drie diktes: fijn, medium en breed. De pen maakt gebruik van standaard internationale inktpatronen of de meegeleverde converter.Voor verzamelaars is een exclusief voor dit model ontworpen bureaustandaard verkrijgbaar die bestaat uit een ruimtelijke, niet uniforme roosterstructuur en is ook 3D-geprint. Klikt u hier voor de standaard.

Een speciale gelimiteerde uitgave
Om het kleine-serie-karakter van 3D-printen te onderstrepen, worden van beide versies slechts 99 exemplaren uitgebracht: een gelimiteerde oplage voor zowel de vooruitstrevende liefhebber als de ervaren verzamelaar. Een speciale combinatie van een zwarte en zilvergrijze pen met gelijk serienummer is ook verkrijgbaar voor de liefhebber (klik hier voor de set).

3Dimensions, een krachtige combinatie
De TypeONE wordt aangeboden door 3Dimensions: een samenwerking tussen ontwerper en technoloog Rein van der Mast, Dennis van de Graaf (eigenaar van La Couronne du Comte) en met de eigenaar van Promo2000 en pennenhandelaar Bart Koster.

Voor meer informatie kunt u ook de website van 3Dimensions bezoeken: 3dpens.nl.

385,00
Beschikbare opties:
Penpunt:


Beoordelingen


Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook
3Dimensions Penstandaard (3D Geprint)

3Dimensions Penstandaard (3D Geprint)


Opus 88 Fantasia Yellow Vulpen

Opus 88 Fantasia Yellow Vulpen


Pelikan Classic 205 Olivine Balpen (Special Edition)

Pelikan Classic 205 Olivine Balpen (Special Edition)