La Couronne du Comte 
Bedrijfsprofiel
Producten
Merken
Webstore
Nieuwsbrief
Veelgestelde vragen
Contact
Veelgestelde vragen - Pennen & Punten

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot pennen en penpunten. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact op.


Welke penpunt is voor mij geschikt?

De keuze voor een penpunt is een persoonlijke keuze, maar er zijn wel algemene richtlijnen te geven: is uw handschrift fijn, klein en precies, dan is de keuze voor een fijnere punt (F of EF*) vaak de beste, maar is uw handschrift daarentegen wat uitbundiger, dan kunt u beter kiezen voor een wat bredere punt (M, B of DB/BB*).

Veel mensen nemen de gulden middenweg en kiezen voor een medium penpunt.

* hieronder vindt u, bij benadering, een selectie van de maten van penpunten. Houdt u er rekening mee, dat voor ieder merk de maten kunnen afwijken en dat ook voor de handgemaakte punten geldt, dat geen enkele hetzelfde is.

XF (Extra Fine) 0,25 - 0,30 mm
F (Fine) 0,35 - 0,40 mm
M (Medium) 0,65 - 0,70 mm
B (Broad) 0,75 - 0,85 mm
DB/BB (Double Broad) 0,95 - 1,00 mm

divider

Hoe vervoer ik mijn vulpen?

Het wordt aangeraden een vulpen altijd met de penpunt naar boven gericht mee te nemen. Hierdoor loopt de inkt terug in het reservoir en wordt voorkomen, dat inkt aan de penpunt opdroogt of gaat klonten.

Reizen met een vliegtuig vraagt om een extra voorzorgsmaatregel: het wordt aangeraden om de pen volledig te vullen of volledig te legen en schoon te maken. Als het inktreservoir namelijk maar gedeeltelijk is gevuld, kan het uitzetten of krimpen, wat kan leiden tot het druipen van de inkt.

divider

Gaat een vulpen naar mijn hand staan?

Het is geen fabel, dat een pen u leert kennen en naar uw hand gaat staan: het schrijven met de vulpen zorgt ervoor, dat deze zich richt naar uw handschrift. Het is dan ook verstandig om de pen door dezelfde persoon te laten gebruiken.

Wilt u uw pen cadeau doen als speciaal geschenk, dan kunt u het best de penpunt vervangen.


Informatie gewenst? Neemt u gerust contact op via:

Telefoon: +31(0)13 - 750 10 70 (Maandag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur)
Fax: +31(0)13 - 750 10 71
E-mail:

Copyright 2008 © La Couronne du Comte. Alle rechten voorbehouden. Sitemap.